Cross Pilates per a tots: homes i dones

Cross Pilates per a tots: homes i dones

 

Molta gent pensa que el pilates és un esport per a dones. De fet, molta gent no només pensa que és un esport per a dones, sinó que és un esport per a “dones grans”. Després hi ha els que creuen que és per a gent amb lesions o amb mal d’esquena.

 

Doncs, bé, desfem totes aquestes creences.

És ben cert que el pilates és un esport per a dones, “dones grans”, gent amb lesions o mal d’esquena però també és un esport per a nens i nenes, homes, “homes grans” i gent sense lesions. Que no ens hi falti ningú a la llista!

 

Són moltes les dones que practiquen pilates però no ho fan pel simple fet de ser dones, ho fan possiblement per tots els beneficis que comporta aquest esport. No només corregeix la postura, ens ajuda a ser més flexibles i serveix per aprimar, sinó que el pilates a més a més ens tonifica i ens fa estar en forma. A més a més, el mètode cross pilates és encara més exigent que el pilates, així que prepara’t per suar i posar-te molt en forma. Llavors, consideres que això fa que sigui un esport per a dones?

 

D’altra banda, no és que sigui un esport per a “dones grans”, però sí que és un esport que té com a base l’educació postural i això és important tant quan ets jove com quan ets més gran – ja siguis home o dona. El pilates i el cross pilates treballen la flexibilitat muscular, ajuden a tonificar i això reforça les nostres lumbars i ens ajuda a tenir una postura correcta. A més, ens ajuda a prevenir lesions i a millorar el mal d’esquena. Per això molta gent amb lesions o mal d’esquena ho practica, però també és per a gent sense lesions i sense mal d’esquena. I si no tens lesions ni mal d’esquena, fent pilates o cross pilates, tindràs més números d’evitar futures lesions. Per què? Doncs perquè el pilates i el cross pilates enforteixen la teva musculatura i ajuden a tenir una bona postura, el que farà que no tinguis lesions a causa de practicar aquest esport ni dolor lumbar. A més, a les classes de DynamiCore som molt insistents en mantenir un bon patró respiratori i això també ho notaràs en el teu dia a dia.

 

Pilates per a homes i dones

Tant a pilates com a cross pilates fem una rutina d’exercicis en què busquem la barreja de contracció muscular amb estiraments. L’objectiu és treballar sempre des de l’equilibri i amb això aconseguim augmentar la flexibilitat dels músculs. Igual que la flexibilitat, també treballem la força muscular. Amb els exercicis de pilates i de cross pilates busquem arribar a la fatiga muscular, aquesta sensació que et cremen els músculs. A les primeres sessions sentiràs que aquesta cremor apareix bastant de pressa però com més sessions facis, més força muscular aconseguiràs i més resistència tindràs. Amb el mètode cross pilates li exigim més al nostre cos per tonificar els músculs, augmentar la resistència i la força.

 

Pilates per a gent amb lesions o mal d’esquena

El pilates és un tipus d’esport que es caracteritza per la seva falta d’impacte. Per tant, això ens ajuda a evitar lesions i a tenir cura d’aquelles lesions que puguem tenir. D’altra banda, el pilates ens fa treballar la musculatura activant les fibres musculars més profundes, que són aquelles que ens fan mantenir una bona postura, que és una altra cosa que evita noves lesions. A més l’augment de la força muscular fa que les articulacions musculars estiguin més protegides. A cross pilates hem adoptat això al 100%. La nostra màxima preocupació, com a pilates, és l’educació postural i corregir qualsevol error de postura. Per això limitem les classes a màxim 8 persones, per així poder corregir un a un durant la sessió de cross pilates.

 

Pilates per nens i nenes

Un dels principis bàsics del pilates que també hem adoptat a cross pilates és la recerca del correcte patró respiratori i, sobretot, que la respiració en si formi part de l’exercici. Aquest canvi de patró mentre fem els exercicis de cross pilates farà que tinguem majors resultats però a més, aconseguir aquest patró durant els exercicis i a les classes de cross pilates farà que el patró respiratori del nostre dia a dia també millori, i per tant també ajudarà a millorar la postura corporal, el bon alineament i tenir una musculatura més sana. Això és essencial per als infants i tots hauríem d’involucrar-los en l’educació respiratòria, ja que afecta el funcionament del nostre cos de moltes maneres.

 

Pilates per a gent “més gran”

Què vol dir ser “més gran”? Per a mi, som tots iguals! Potser vol dir que la gent “més gran” busca cuidar més la postura o mantenir-se més actiu? Si aquest és el cas, llavors el pilates i el cross pilates és per a gent “més gran” perquè fent pilates, cross pilates, o esport en general, augmentem el nostre ritme cardíac i es produeixen una sèrie de canvis que ens activen el metabolisme. Per això, en la meva opinió, fer una classe de pilates o cross pilates al matí t’activa per a la resta del dia i és una gran manera de mantenir-te en forma, ja que treballes tots els músculs. A més, com hem dit abans, ens ajuda a prevenir noves lesions i a mantenir una bona postura.

 

A les nostres classes els exercicis són per a tothom. No fem diferència de nivell, ni edat, ni gènere. El que sí que és cert, és que cadascú pot adaptar els exercicis per dur-se al seu propi límit i desafiar-se a un mateix. De la mateixa manera, per a les persones que sí que tenen una lesió o pateixen de mal d’esquena, podem adaptar els exercicis de pilates i cross pilates per millorar la seva condició.

 

Hi ha esports que sempre s’ha dit que són d’homes i d’altres que són de dones. O en el cas de l’esport d’equips, pocs hi ha que siguin mixtes. Sempre es fa separació. Ells per una banda i elles per l’altre. Aquí no, a DynamiCore les nostres classes de Cros Pilates són per a elles, per a ells, per a tots.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *