El pilates i el mal d’esquena

El pilates i el mal d’esquena

El mal d’esquena és un dels mals més comuns de la nostra societat. El 80% de la població pateix una crisi de mal d’esquena en algun moment de la seva vida.

No per això s’ha de deixar de fer exercici, en aquest cas pilates. Al contrari. El pilates, en el nostre cas el coss pilates serà molt beneficiós per millorar el dolor i la debilitat muscular. I, sobretot, per evitar recaigudes o nous episodis de mal d’esquena.

Un dels principals objectius del cross pilates és reforçar tota la zona del core, que és la musculatura encarregada de donar estabilitat i protecció a tota la zona lumbar i abdominal. En tots els exercicis que realitzem a les classes de cross pilates s’utilitza el core per mantenir una posició correcta que eviti lesions i facin enfortir la musculatura.

A DynamiCore sempre trobaràs un tracte personalitzat amb el qual intentem assegurar que tots els exercicis s’adaptin a les teves necessitats. Si et fa mal, no ho facis, digueu i ho canviem. És important saber que el dolor no és normal. No volem que durant els exercicis hi hagi cap mena de dolor. Sí que volem portar-te a límit pel que fa a fatiga muscular però sempre evitant la lesió i el dolor

Amb lesions més serioses és convenient fer sessions privades, ja que tots els exercicis haurien d’adaptar-se a les teves necessitats per així millorar la lesió.

Si ets d’aquelles persones que creus que el teu dolor d’esquena no té remei, que fa moltíssim temps que el tens i que per tant el teu dolor és crònic, dóna-li una oportunitat al teu cos i enforteix el teu core. No tens res a perdre, perquè si una cosa és clara, és que el pilates en grups reduït i per tant amb un tracte personalitzat, no et farà cap mal, tot el contrari. En només unes sessions, notaràs la diferencia.

Què és el core que tant anomenem?

El core, també conegut com a power house en el món del pilates, és el conjunt de músculs que estabilitzen la columna dorsal i lumbar i protegeixen les vísceres abdominals.

Un dels principals objectius del pilates i del cross pilates és enfortir tots aquests músculs. I aconseguim implicant-los en el màxim nombre d’exercicis per assegurar que les lumbars queden sempre protegides.

 

Quins músculs formen el core?

Diafragma

És l’encarregat de fer baixar els pulmons i facilita que aquests s’omplin d’aire. Hauria de treballar de manera automàtica, però la societat fa que no vulguem que se’ns vegi la panxa i és molt comú que per aquest motiu els patrons respiratoris es vegin alterats.

Multífids

Els tenim a tota la columna vertebral, de dalt a baix. I són especialment forts a la columna dorsal. S’encarreguen tant de les rotacions com de la flexió i l’extensió de la columna.

Erectors espinals

Son un conjunt de músculs que trobem al llarg de la columna vertebral que treballen ajudant l’extensió de la columna vertebral.

Quadrat lumbar

El trobem a la zona lumbar i a més de la seva funció d’extensió de la columna vertebral, ajuda durant la respiració baixen la costella 12 quan inspirem, ajudant el diafragma.

Transvers

Forma part dels famosos abdominals. És el més profund dels abdominals, es troba per sota dels oblics i del recte abdominal.

Té dues funcions clares, una d’elles és donar estabilitat a la columna vertebral i l’altre és la de mantenir les vísceres abdominals al lloc que li pertoquen.

Oblic intern

El trobem entre els músculs transvers de l’abdomen i l’oblic extern. La seva funció és de rotador a més d’ajudar a l’expiració.

Oblic extern

També forma part del conjunt dels coneguts abdominals. Es troba per sobre dels oblics interns. Actua com a flexor de la columna, també ajuda a la torsió en el cas d’utilitzar un dels dos costats.

També és un dels encarregats de mantenir-nos rectes i compensar el cos quan portem pes als braços. Per tant és un gran estabilitzador.

Recte abdominal

El recte abdominal és el múscul abdominal per definició, els famosos quadradets. És l’abdominal més superficial. És un múscul molt important de cara al manteniment d’una bona postura, a més és un flexor molt potent de la columna vertebral. A més té un paper molt important durant l’expiració.

Psoas

Molta gent pensa que és un múscul de la cuixa, però és important saber que s’origina a la zona lumbar i que és un gran flexor del maluc, per tant és imprescindible tenir-lo en compte quan hi ha problemes lumbars. A més una de les seves funcions és mantenir la curvatura natural de la columna lumbar.

Sol pèlvic

El sol pèlvic és un conjunt de músculs que tanquen la cavitat abdominal per la zona inferior. Hi ha diferències entre homes i dones però si parlem de la seva funció, hem de parlar de contenció, sigui d’orina, gasos o excrements. A més de mantenir les vísceres al seu lloc, manté les estructures del sol pèlvic sanes i fortes.

Glutis

Hem de ser conscients que tenim tres músculs glutis; menor, mig i major. Entre les seves funcions trobem la de donar estabilitat a la maluc i això ens dóna la possibilitat de recolzar-nos en una cama. A més també és extensor i ens permet tornar a posar-nos dempeus després d’ajupir-nos.

Dorsal ample

És un múscul molt gran que té diferents funcions, algunes d’elles en el que a la mobilitat dels braços es refereix. Però una de les seves funcions més importants és a l’expiració. Sobretot quan tossim o estornudem. També ajuda a donar estabilitat sent un suport dels erectors espinals.

 

Tots ells i possiblement algun més són els encarregats de mantenir l’estabilitat dorsal i lumbar. A més de mantenir un sol pèlvic fort i sa. A pilates són la base de la qual partim i a la que sempre tornem

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *